Saaremaa Mullifestivali koolitus Portugali Espumante’id – avastamata pärl Atlandi rannikul
Õieti tuleb tõdeda, et avastamata on Portugali vahuveinid suuresti vaid Eestis,
maailma veiniringkondades on nende hunnitute jookide kuulsus aasta-aastalt üha kasvanud
ja ka tormilist tunnustust leidnud.
Tumepunane Baga, millest valmistatakse iseloomukat blanc de noirs valget,
aga ka roosat ja punast vahuveini. Iidsed Arinto, Bical ja Maria Gomes,
millest valmivad hõrgud blanc de blancs valged mullid.
Vähesel määral katsetavad Portugali veinimeistrid ka Chardonnay’ ja Pinot Noir’ga.
Mis aga peamine – kõik Portugali vahuveinid valmivad traditsioonilise meetodiga,
läbides teise käärimise pudelites, olgu see siis minimaalse lubatud 9 kuu jooksul – või ka viie,
üheksa või eksklusiivseil juhtudel enama aasta jooksul.
Koolitusel maitseme valikut Portugali vahuveinidest,
mis on viimaseil aastail võitnud ülemaailmsetel festivalidel enim medaleid
ja maailma parimate mullide edetabeleis kõrgeimaid kohti.
Värvidest on esindatud valge, hõbedane, roosa ja punane.

Koolituse viivad läbi Eesti suurima Portugali veinide valikuga maaletooja
Mil Vinhos OÜ esindajad Tiina Kangro ja Madis Metsis.

Koolituse aeg: 16. aprill 16.00
Asukoht: Thule Koda 1. korrus
Koolituse tasu 25€

Koolitusele saad registreeruda siin:
https://forms.gle/mVQMZhnXFwdEAQxb9